Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция може да одобри

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция може да одобри
Коментари Харесай

Ердоган: Пускаме Швеция в НАТО

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция може да утвърди участието на Швеция в НАТО, при изискване че европейските нации  " отворят пътя "  за кандидатурата на Турция за присъединение към Европейския съюз. Това съобщи Ердоган в Анкара преди срещата на върха на НАТО в Литвa, предава " Асошиейтед Прес "

Ердоган акцентира, че Турция чака пред вратата на Европейския съюз повече от 50 години, до момента в който съвсем всички страни членки на НАТО към този момент са членове на Европейски Съюз. Той прикани европейските страни да отворят пътя за участие на Турция в Европейски Съюз, обещавайки в подмяна да помогне за присъединението на Швеция, както е направил и за Финландия.

Турция е претендент за присъединение към Европейския съюз, само че кандидатурата й е блокирана заради демократични проблеми в страната и разногласия с Кипър, член на Европейски Съюз.

Външният министър на Швеция, Тобиас Билстрьом, изрази оптимизъм, че Турция ще се откаже от възраженията си против участието на Швеция в НАТО, като уточни, че въпросът не е дали, а по кое време. Шведският министър председател и президентът на Турция се чака да се срещнат преди двудневната среща на върха на НАТО.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР